HomeCasa si GradinaGreseli frecvente facute de catre cei care aleg sa instaleze panouri fotovoltaice

Greseli frecvente facute de catre cei care aleg sa instaleze panouri fotovoltaice

Tendinta de a utiliza radiatia solara pentru productia de energie electrica este in continua crestere si in Romania, la fel cum este in intreaga lume. Din acest motiv solicitarile pentru servicii de instalare a panourilor fotovoltaice sunt tot mai numeroase.

Cu toate ca oferta de astfel de servicii este numeroasa si diversificata, decizia de a monta panouri fotovoltaice Arges vine cu anumite provocari. Exista cateva greseli care sunt facute frecvent de catre cei care aleg sa monteze panouri solare. Iata care sunt greselile care trebuie sa fie evitate pentru a te bucura de eficienta si durabilitatea sistemului fotovoltaic.

Alegerea unor sisteme fotovoltaice foarte ieftine

Prima greseala se refera la montarea unui sistem fotovoltaic ieftin. Chiar daca este o decizie ce poate parea atractiva in prima faza datorita costurilor initiale reduse, pe masura trecerii timpului se poate dovedi a fi o decizie gresita. Acest lucru datorita calitatii inferioare a materialelor, calitate care poate duce la uzura rapida a componentelor si la nevoia de reparatii constante pentru panourile fotovoltaice si pentru intreg sistemul.

De asemenea, panourile solare pot oferi o eficienta energetica mai redusa si implicit rezultatele vor fi mai slabe. Acest lucru se traduce printr-o economie mai mica a costurilor la facturile la energia electrica.

Prin urmare, alegerea unor panouri fotovoltaice ieftine inseamna riscul de a avea nevoie de inlocuirea componentelor sistemului, uzura mai rapida a panourilor si eficienta energetica slaba. Inclusiv securitatea sistemului de panouri poate fi mult mai scazuta.

Proiectarea gresita a dimensiunii sistemului fotovoltaic

O alta greseala frecventa in cazul montajului de panouri fotovoltaice Pitesti este reprezentata de proiectarea gresita in privinta dimensiunii sistemului fotovoltaic. Un sistem prea mic pentru nevoile energetice ale unui imobil va conduce la nevoia de a achizitiona electricitate din reteaua  furnizorilor. Astfel se anuleaza intr-un anumit procent beneficiile economice ale sistemului fotovoltaic.

De cealalta parte, un sistem pe baza de panouri fotovoltaice supradimensionat inseamna o investitie costisitoare si ineficienta. Chiar daca surplusul de energie poate fi stocat sau exportat catre retea, amortizarea se va face intr-un timp indelungat si investitia initiala este una foarte costisitoare pentru client. Decizia optima privind dimensiunea sistemului fotovoltaic poate fi luata in urma consultarii cu o echipa specializata in montajul panourilor fotovoltaice.

Erori realizate la impamantare

Tot in randul greselilor putem aminti si impamantarea eronata a sinelor, procedura care este esentiala pentru securitatea electrica a sistemului fotovoltaic. Atunci cand sistemul de panouri fotovoltaice Pitesti nu este impamantat corect, apare riscul de soc electric sau chiar riscul de incendiu.

Alegerea gresita a cablurilor

Printre greselile frecvente in instalarea sistemului fotovoltaic se regaseste si alegerea eronata a cablurilor folosite pentru conectarea panourilor solare, a invertoarelor si a altor componente ale sistemului. Cablurile trebuie sa fie calitative si rezistente la intemperiile vremii. De asemenea, este important ca dimensiunea cablurilor sa fie corespunzatoare, pentru a se minimiza pierderile de energie.

Toate aceste greseli pot fi evitate daca alegi sa apelezi la serviciile oferite de o echipa specializata in furnizarea si instalarea de panouri fotovoltaice Arges.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertisingspot_img

Popular posts

My favorites

I'm social

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe