Hortensiile sunt destul de intalnite in gradini, pentru ca ofera spectacole de culoare prin florile lor, dar aranjeaza gradina si prin frunzele bogate. Desi nu par a fi plante dificile, multa lume se confrunta cu diverse probleme cand vine vorba de cresterea acestei plante. Fie nu produc suficiente flori, fie nu se dezvolta corespunzator, hortensiile pot crea anumite dificultati.

Iti doresti o hortensie bogata si atragatoare? Esti la locul potrivit pentru ca avem sfaturi si pareri oferite de Gradinamax, furnizor cu experienta in domeniu de peste un deceniu. Aici poti gasi arbusti de hortensii de diferite soiuri, in functie de preferinte. Cu ajutorul lor, va fi usor sa creezi efectul dorit la tine in gradina. Tine cont si de sfaturile de mai jos, pentru a asigura o plantare de succes a arbustului si o inflorire abundenta.

• Cand si cum se planteaza hortensiile

Daca iti doresti hortensii in gradina, trebuie sa stii ca e cel mai bine sa le plantezi din toamna. Si primavara devreme se pot planta, in cazul in care ai omis plantarea lor in toamna. Doar ca e posibil ca cele plantate primavara sa se dezvolte mai incet in primul an. Ideea e sa oferi plantei ocazia sa isi dezvolte radacinile, pana incepe perioada de vegetatie propriu-zisa.

De asemenea, incearca sa pui planta in pamant dimineata devreme sau dupa-amiaza tarziu. In aceste momente ale zilei temperatura este suficient de scazuta sa nu creeze prea mult stres plantei. Inca un aspect important este udarea noilor plante. Pana cand se inradacineaza bine, ofera-le apa constant.

• Sfaturi referitoare la locatie

Locatia este importanta pentru orice planta, in functie de specificul ei si preferintele legate de mediu. Hortensiile sunt deseori plantate pe langa peretii casei sau garduri inalte. Asta deoarece aceste plante iubesc soarele de dimineata, dar nu suporta razele mai puternice de dupa-amiaza. Asadar, atunci cand alegi locul unei vei planta hortensii, asigura-te ca vor avea parte de soare dimineata si umbra dupa-amiaza.

Totusi, evita plantarea hortensiilor sub copaci. Desi le ofera umbra, va fi competitie pentru apa si nutrienti intre copaci si hortensii, ambele parti avand de suferit. De asemenea, nu le planta in zone in care pot fi afectate de vant puternic. In acest caz, pot ramane fara frunze si flori.

• Cum sa ai grija de o hortensie

Desi par fragile si sofisticate, hortensiile nu au nevoie de prea multa atentie. Trebuie doar sa respecti cateva reguli simple pentru a te bucura de florile lor colorate.

Udarea

Hortensiile apreciaza umiditatea, asa ca e bine sa le uzi consistent o data pe saptamana pe parcursul perioadei de vegetatie. E bine sa fii atent(a) ce sortiment de hortensie cumperi, din moment ce unele au nevoie de ceva mai multa apa. Cand uzi hortensia, e recomandat sa faci asta dimineata. In zilele calduroase, acest lucru va ajuta la evitarea ofilirii plantelor. De asemenea, foloseste un furtun pentru a te asigura ca uzi la nivelul solului, fara a uda frunzele si florile.

Foloseste mulci

Mulciul este ideal pentru hortensii, din moment ce ajuta la pastrarea umiditatii la nivelul solului, dar si a temperaturii scazute. In acelasi timpul, mulciul se descompune, imbogatind solul din jurul plantei cu nutrienti.

Aplica ingrasamant

Tine cont de sortimentul de hortensie pe care il ai cand aplici ingrasamant. E usor sa gasesti ingrasamant special creat pentru hortensii in magazinele de profil. Referitor la frecventa de aplicare, din nou depinde de soi. Unele au nevoie de ingrasamant mai des decat altele. De exemplu, cand alegi hortensii de la Gradinamax, vei gasi in descriere toate detaliile necesare ingrijirii acestora. In acest fel, vei face alegerea potrivita cu siguranta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here