Fara doar si poate ca cei mai multi dintre noi am remarcat faptul ca produsele dedicate animalelor de companie sunt astazi prezente atat in magazinele de specialitate, cat si in marile hipermarket-uri sau chiar in magazinele mici de la coltul blocului. Acest lucru nu este suprinzator daca avem in vedere faptul ca tot mai multa lume are acasa cel putin un animal de companie.

Daca esti printre persoanele care iubesc pisicile si care a adus acasa o pisica sau mai multe astfel de mici feline, atunci cu siguranta ca esti interesat(a) sa oferi pisicii mancare cat mai sanatoasa si cat mai gustoasa. In randul produselor dedicate animalelor de companie vei putea gasi hrana umeda pisica si hrana uscata pentru pisici. In ceea ce urmeaza vei putea afla mai multe cu privire la ingredientele care se regasesc in aceste variante de hrana dedicata pentru pisici.

Ce trebuie sa stii despre hrana umeda pentru pisici?

Hrana umeda pentru pisici inseamna un aport important de proteine si vitamine pentru orice pisica, dar si un aport important pentru hidratarea corespunzatoare a pisicilor.Printre ingredientele pe care le regasim in majoritatea sortimentelor de hrana umeda pisica se numara carnea si derivatele din animale, supa de pui, peste si derivate din peste, anumite derivate din plante, dar si o multime de minerale precum vitamina D3, vitamina E, zinc, iod sau mangan.

In anumite astfel de produse regasim clorura de amoniu, acest ingredient fiind folosit drept acidifiant urinar.Daca pisica este hranita preponderent cu hrana umeda este important ca dozele de hrana sa fie in concordanta cu greutatea pisicii. Pentru a stii exact cat trebuie sa fie portia, se pot folosi indicatiile oferite de producatorul de astfel de hrana umeda pisica.

Cantitatea de hrana dintr-o conserva sau dintr-un plic, asa cum se regaseste hrana umeda pentru pisica, poate fi impartita in mai multe portii. Este important de subliniat faptul ca odata deschisa o conserva sau odata inceput un plic de astfel de hrana umeda, ceea ce ramane si urmeaza a fi administrat mai tarziu trebuie pastrat la frigider, dar nu mai mult de 24 de ore.

Hrana uscata pentru pisici si caracteristicile sale

Chiar daca multe persoane care au acasa pisici opteaza ca dieta pisicii sa fie doar hrana umeda, trebuie spus ca si hrana uscata are avantajele sale.Vorbim aici despre faptul ca poate fi depozitata si pastrata un timp mai indelungat chiar si daca recipientul este deschis. Un alt avantaj se refera la faptul ca hrana poate fi pusa in farfuria pisicii, iar aceasta va manca atunci cand considera, neexistand riscul ca mancarea sa se altereze.

Mancarea uscata pentru pisici inseamna si beneficii din perspectiva sanatatii dentare. Pe de alta parte, aceasta mancare uscata poate sa conduca la deshidratarea pisicii. Tocmai de aceea se recomanda combinarea cu hrana umeda pisica.

In randul ingredientelor din hrana uscata pentru pisici se regasesc proteine animale deshidratate, proteine animale hidrolizate, grasimi, amidon de cartofi, fibre din legume, grau, fasole, gluten din porumb, extracte din plante, sare de mare, diferite vitamine si diferite oligoelemente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here