Desi atunci cand vrei sa cumperi un autoturism spui ca vrei sa investesti, de fapt trebuie spus ca cel mai adesea acest lucru este un cost sau costuri viitoare pentru rularea autoturismului si pentru intretinerea acestuia. Pentru ca autoturismele pe cutie automata de viteze sunt considerate ca fiind mai fiabile si mai putin costisitoare in privinta intretinerii, multi soferi care sunt in cautarea unui autoturism se indreapta inspre aceste tipuri de cutii de viteze.

Pe de alta parte, trebuie spus ca daca nu vorbim despre un autoturism nou-nout este foarte important sa stii care sunt aspectele importante in alegerea unui astfel de autoturism. Doar astfel vei putea sa eviti costurile cu serviciile de reparatii cutii automate, costuri care nu sunt neaparat mici.

Asigura-te de functionarea optima a cutiei de viteze

In cazul autoturismelor rulate care functioneaza pe cutie de viteze automata este important sa verifici daca cutia de viteze respectiva functioneaza in parametrii optimi. In acest sens este indicat sa te adresezi unui service auto specializat si autorizat RAR pentru reparatii cutii automate. O echipa de mecanici profesionisti vor face verificarea cutiei de viteze automate si te vor asigura daca totul este in regula.

Solicita vanzatorului testarea in service-uri autorizate

Inca de la primul contact telefonic sau personal cu cel care doreste sa vanda autoturismul pe cutie automata de viteze de care esti interesat este recomandat sa soliciti acestuia sa accepte testarea si verificarea autoturismului intr-un service autorizat. Astazi exista service-uri autorizate specializate in reparatii cutii automate. Din acest punct de vedere poti sa ai certitudinea ca totul functioneaza in parametrii optimi pe cutia de viteze automata a autoturismului pe care intentionezi sa il cumperi.

Cauta autoturisme cat mai noi

Un al treilea sfat atunci cand vine vorba despre autoturismele rulate pe cutie automata de viteze se refera la vechimea acestora. Astfel, pentru a te putea bucura de performante cat mai ridicate atunci cand esti la drum, este recomandat sa alegi modele cat mai noi de autoturisme pe cutie automata de viteze. Modelele mai noi ale acestor tipuri de cutii de viteze au performante mai bune decat modelele mai vechi ale masinilor pe cutie de viteze automata.

Evita chilipirurile in domeniul auto

Nu in ultimul rand este indicat sa eviti cele mai ieftine autoturisme pe cutie automata de viteze. Preturile de chilipir atunci cand vorbim despre autoturismele pe astfel de cutie de viteze pot fi un semnal ca exista ceva probleme ascunse. Prin urmare, este mai bine sa investesti intr-un autoturism care nu are un pret mult sub preturile existente pe piata, gasind astfel cel mai echilibrat raport calitate-pret.

Daca te numeri printre soferii care isi doresc sa treaca la un autoturism pe cutie automata de viteze, aceste recomandari se pot dovedi a fi foarte utile. Este de preferat sa nu te grabesti si sa faci o investitie in deplina cunostinta de cauza atunci cand vine vorba despre un autoturism pe cutie automata de viteze pentru a nu plati ulterior foarte mult pe serviciile de reparatii cutii automate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here