Montarea rulourilor exterioare poate fi o optiune foarte utila in diferite situatii. Aceste accesorii pentru ferestre sunt deopotriva foarte utile pentru rolul de protectie impotriva razelor solare, dar si foarte avantajoase din punct de vedere estetic.

Chiar daca foarte multa lume prefera in continuare jaluzelele verticale sau rulourile textile in interiorul diferitelor spatii, trebuie spus ca exista mai multe motive pentru care merita sa ai in vedere sa alegi rulouri exterioare.

In ceea ce urmeaza sunt amintite principalele motive care recomanda alegerea rulourilor exterioare pentru ferestrele locuintei tale sau pentru alte spatii pe care le administrezi.

Confort sporit in interiorul locuintei

Un prim argument in favoarea rulourilor exterioare consta in confortul sporit pe care il ofera aceste accesorii pentru ferestre. Indiferent daca vorbim despre dormitor, sufragerie sau birou, atunci cand vrei sa te protejezi de razele directe ale soarelui sau daca vrei sa limitezi temperaturile foarte ridicate din exterior, rulourile exterioare pot ajuta in acest sens. Materialele din care sunt realizate acestea pot ajuta la obtinerea unui confort sporit. Mai mult, vei putea filtra partial sau total lumina care patrunde in incapere.

Protectia ferestrelor

Un al doilea motiv care recomanda rulourile exterioare este dat de protectia pe care o ofera ferestrelor. Prin montarea de rulouri exterioare se poate prelungi durata de viata a ferestrelor prin faptul ca aceste rulouri nu permit factorilor externi sa afecteze tamplaria termopan sau geamurile termopan.

Cu alte cuvinte, daca anumite fenomene meteo precum caderile de grindina, vantul puternic sau precipitatiile abundente pot afecta ferestrele, prin montarea rulourilor exterioare poti proteja ferestrele de acesti factori externi.

Mai multa intimitate

Fie ca locuiesti la etaj, fie ca ferestrele locuintei tale sunt chiar la strada principala, atunci cand iti doresti sa ai parte de intimitate in locuinta poti sa te indrepti inspre rulourile exterioare. Acestea pot fi trase oricand doresti ca privirile indiscrete ale vecinilor sau ale trecatorilor sa fie tinute deoparte. Astfel te vei putea bucura de atmosfera privata pe care oricine si-o doreste atunci cand se afla acasa.

Un plus de securitate pentru locuinta

Rulourile exterioare pentru ferestre pot aduce inclusiv mai multa siguranta pentru spatiul unde sunt montate. Acestea pot fi echipate cu sisteme antiefractie prin modul de inchidere si astfel vei avea mai multa liniste in ceea ce priveste siguranta locuintei tale in fata eventualelor incercari de patrundere in locuinta prin efractie.

Usurinta de a le intretine si de a le manevra

Tot in randul argumentelor care recomanda alegerea rulourilor exterioare regasim si usurinta cu care acestea pot fi intretinute, respectiv manevrate. Nu este nevoie de solutii speciale pentru curatarea rulourilor sau pentru intretinerea lor. De asemenea, in functie de tipul de rulouri exterioare pentru care optezi, acestea vor putea fi manevrate manual sau prin intermediul unei telecomenzi.

Reducerea costurilor cu energia/agentul termic

Nu in ultimul rand putem puncta un alt avantaj al rulourilor exterioare, si anume reducerea costurilor cu energia electrica sau cu agentul termic. Datorita izolatiei termice eficiente, rulourile exterioare vor ajuta la un randament eneregetic eficient in orice anotimp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here