Situatiile in care poti avea nevoie de serviciile unui medic stomatolog pot fi foarte diverse si foarte numeroase. Fie ca vorbim despre persoanele care doresc sa previna anumite probleme la nivelul danturii, fie ca ne referim la persoanele care se vad nevoite sa apeleze la diferite tratamente stomatologice, trebuie spus ca in ziua de astazi exista tratamente stomatologice care sunt non-invazive si care asigura o recuperare rapida chiar si in cazul tratamentelor complexe.

Una dintre cele mai inovative tehnologii folosite in cadrul tratamentelor din domeniul medicinei denatare este tehnologia laser. Astfel, atunci cand optezi pentru tratamente stomatologice pe baza de laser dentar Alexandria poti beneficia de o serie de avantaje in ceea ce priveste rezolvarea problemelor la nivel dentar.

Tehnologia laser si principii de functionare

Tehnologia laser presupune utilizarea unui dispozitiv care genereaza un fascicul intens de radiatii care sunt directionate automat intr-un mod coerent in timp si spatiu catre locul vizat de catre medicul stomatolog. Pentru acest lucru tehnologia laser apeleaza la lungimi de unda de diferite valori. Din acest punct de vedere, datorita faptului ca tratamentul prin laser dentar se poate regla in functie de nevoi, acest tratament este folosit eficient in stomatologia moderna.

Principiul de la care porneste utilizarea tehnologiei laser in medicina dentara se refera la faptul ca aceasta tehnica este minim invaziva pentru pacient. In acest context chiar si cele mai complexe si complicate interventii dentare pot sa fie efectuate fara a genera durere intensa si pot sa fie efectuate fara a presupune o recuperare de lunga durata si dureroasa. Tehnologia laser este folosita de clinicile stomatologice dentare acreditate si ai caror medici stomatologi s-au specializat in a utiliza o astfel de tehnologie.

Cand se poate folosi tehnologia laser in stomatologie?

Daca in cazul unor tratamente stomatologice relativ usoare si care pot fi considerate de rutina tehnologia laser nu este folosita, trebuie spus ca exista multe alte tratamente si procedee stomatologice in care se poate apela cu incredere la laser dentar Alexandria. Astfel vorbim despre tratarea cariilor, albirea dentara, tratarea paradontezi sau chiar vindecarea gingiilor.

Indiferent de complexitatea interventiei sau tratamentului la nivel dentar, tehnologia laser aduce suficient de multe avantaje pentru a putea sa consideri acest procedeu ca fiind unul foarte eficient. Pe langa faptul ca este o tehnica dentara minim invaziva, tratamentul cu laser inseamna si avantajul de a beneficia de tratamente dentare fara utilizarea de substante medicamentoase. Astfel vorbim despre reducerea riscului de aparitie a efectelor adverse sau de a manifesta intoleranta la anumite ingrediente ale tratamentelor medicamentoase.

Mai mult, atunci cand folosesti laser dentar Alexandria pentru rezolvarea unor probleme la nivelul danturii sau al cavitatii bucale, vei beneficia de avantajul de a reduce aproape la minim riscul de infectie bacteriana. Acest lucru vine ca urmare a faptului ca nu se vor folosi foarte multe ustensile sau instrumente pentru realizarea tratamentului dentar. De asemenea, tot in randul avantajelor date de tehnologia laser in medicina dentara se regaseste si posibilitatea de a folosi astfel de tratamente inclusiv pentru dintii sensibili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here