Autorealizarea arata capacitatea proprie de a-ti folosi potentialul la cote maxime si este o exceptie, pentru ca foarte multi oameni sunt ocupati sa-si satisfaca nevoile de baza zi de zi. Exista si o piramida a nevoilor si-anume piramida lui Abraham Maslow care reprezinta succint toate diferitele nevoi ale oamenilor.Cele care se afla pe nivelurile de jos reprezinta nevoi de baza iar cele din varful piramidei sunt nevoie mai complexe.

Totusi oamenii care au reusit sa experimenteze autorealizarea se bucura de nenumarate beneficii cum ar fi :

  • traiesc experiente fara egal
  • sunt realisti
  • pot rezolva cu succes problemele
  • sunt autonomi
  • se bucura de singuratate si isi depasesc limitele
  • au simtul umorului dezvoltat
  • sunt deschisi la nou
  • calatoresc foarte mult

In topul ierarhiei nevoilor se afla autorealizarea, ceea ce inseamna ca doar dupa ce sunt satisfacute celelalte nevoi se poate ajunge aici.

Cei mai norocosi reusesc sa traiasca experiente de neuitat. Acestia au orizonturi nelimitate, se simt puternici dar sunt modesti. Ei traiesc un sentiment de extaz si admiratie si adauga un plus de valoare vietii lor. Experientele de top te transforma si iti ofera o viziune de pace si armonie.

Oamenii autorealizati se accepta asa cum sunt. Ei se bucura la maxim de viata lor, de fiecare clipa si nu se simt vinovati pentru nimic. Acestia ii apreciaza si pe cei din jur pentru calitatile lor indiferent de statutul social. Sunt realisti si trateaza totul cu maxima sinceritate. Sunt mereu preocupati de rezolvarea problemelor pentru ca tin foarte mult la etica si la responsabilitatea personala.

Prin tot ceea ce fac reusesc sa-i ajute pe altii sa isi îmbunatateasca propria viata, dand dovada de empatie. Oamenii autorealizati sunt extrem de independenti si reusesc sa se bucure de fiecare experienta la cote unice, fara prejudecati. Acestia nu considera singuratate o piedica  ci un imbold de a face ce le place. Chiar daca apreciaza compania altora, isi acorda suficient timp pentru dezvoltarea personala, reusind sa creeze un echilibru eficient.

Au un simt filozofic al umorului si le plac glumele bune. Pot trata fiecare situatie cu umor dar nu fac glume care i-ar putea rani pe ceilalți. Sunt spontani, astfel ca iau decizii imediate si se pot conforma usor cerintelor sociale. Gandirea lor merge dincolo de normele impuse in societate si isi pastreaza mereu punctul de vedere.

Se bucură pe deplin de calatoriile facute pana la atingerea obiectivelor. Calatoria este la fel de importanta ca si realizarea de obiective. Oamenii autorealizati devin deseori lideri si modele pentru ceilalți, deoarece se fac imediat remarcati, prin spiritul de atentie, spontaneitate, incredere si prin respectul de sine. Acestia impun limite si fac eforturi zi de zi pentru a deveni mai buni si a oferi un punct de inspiratie pentru cei din jur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here