De-a lungul istoriei multe orase au fost distruse pana la disparitie iar datorita geologilor s-au descoperit ramasitele acestora iar cu timpul ruinele lor au devenit puncte importante pentru turistii care sunt dornici sa cunoasca istoria.

Astfel de orase redescoperite sunt : Troia, Pompeii, Petra, Timgad, Machu Picchu, Tikal Palmyra, Babylon. Acestea au fost distruse din cauza razboiului, a dezastrelor naturale si a schimbarilor climatice. Aceste aceste orase pierdute au fost redescoperite dupa sute de ani.

Troia

Un oras legendar situat nord-vestul Turciei. Acesta a devenit foarte cunoscut datorita poemului epic al lui Homer, Iliada. Situl arheologic din Troia contine mai multe straturi de ruine.

Pompeii Pomepii

Datorita eruptiei vulcanului Vezuvius orasul Pompeii, a fost distrus. Totul a devenit cenusa. Aceasta locatie a fost redescoperita cu sute de ani mai tarziu in secolul al XVIII-lea. Ruinele ofera astazi nenumarate detalii despre viata oamenilor din acele timpuri.

Petra

Un oras antic care a fost capitala regatului nabatean. Acesta a fost sculptat in laterala Canionului Wadi Musa din sudul Iordaniei acum cateva secole. Datorita cutremurelor repetate era imposibil sa se mai circule pe apa, ceea ce a dus la abandonarea orasului in secolul al VI-lea. Dupa cruciade, orasul a fost complet uitat, fiind redescoperit de calatorul elvetian Johann Ludwig Burckhardt in 1812.

Timgad– Algeria, un oras colonial roman, a fost fondat in anul 100 d.Hr iar in secolul al V-lea, orasul a fost jefuit de vandali iar doua secole mai tarziu de berberi. Acest oras pierdut din Imperiul Roman a fost redescoperit  in 1881.

Machu Picchu– Peru este unul dintre cele mai faimoase orase pierdute din intreaga lume, care a fost redescoperit in 1911 dupa ce a stat ascuns timp de secole deasupra Văii Urubamba. Acesta mai este cunoscut si sub denumirea „Orasul pierdut al incasilor”, un oras stravechi , inconjurat de terase agricole si udat de izvoare naturale. Acesta s-a bucurat de faima doar dupa ce a fost redescoperit in 1911.

Tikal a fost un oras stravechi mayas cu o populatie intre 100.000 si 200.000 de locuitori. Datorita numarului prea mare de locuitori orasul a fost defrisat iar cei mai multi au parasita ceste locuri in perioada 830-950.

Dupa 950, s-a transformat doar intr-un loc pustiu chiar daca unii au mai stat in colibe printre ruine. Chiar si acestia au plecat in sec al XI-lea, iar abia dupa mii de ani padurea tropicala din Guatemala a revendicat ruinele orasului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here