Sunt anumite traditii de Craciun de care ar trebui sa tii cont daca vrei sa te bucuri de succes un an intreg. Chiar si cei care sunt sceptici ar trebui sa urmeze aceste obiceiuri pentru a se convinge ca nu este vorba de simple superstitii.
Traditia spune ca daca mananci un mar in ziua de Craciun vei avea parte de multa sanatate anul care vine. Se spune ca cei care pun in apa cu care se spala in dimineata de Craciun o nuca, o moneda si o argintarie vor avea nenumarate satisfactii financiare.
Asa e in viata, totul se bazeaza pe noroc. Degeaba esti priceput in toate daca nu ai si noroc, sunt sanse mari sa nu reusesti ceea ce iti propui. Dar exista cateva traditii de Craciun care te ajuta sa atragi norocul de partea ta.
In ziua de Craciun trebuie sa pui painea sub masa iar pe masa sa stea graul pe care l-ai pus la incoltit de Sf. Andrei. Daca vrei sa ai un an prosper asigura-te ca servesti plăcinta alaturi de cei dragi. Nu uita sa pui un ban, un inel si un degetar in placinta pentru a atrage spiritele bune.
Sarbatoarea nasterii Domnului reprezinta o zi speciala pentru toti crestinii. Traditia spune ca atunci cand Fecioara Maria a vrut sa-l nasca pe fiul lui Dumnezeu a umblat din casa in casa prin Betleem, rugand oamenii sa-i ofere adapost. Aceasta a ajuns la casa batranilor Craciun si Craciunoaie, care nu o primesc, dar Maria a intrat in ieslea vitelor, unde au apucat-o durerile nasterii.
Craciunoaia a auzit-o si a ajutat-o sa nasca insa Craciun, s-a suparat foarte tare si se spune ca i-a taiat mainile. Craciunoaia a umplut, cum a putut, un ceaun cu apa pentru ca a vrut sa spele copilul. Atunci cand aceasta a bagat cioturile mainilor in apa, acestea i-au crescut la loc, ca prin miracol.
Daca aveti curiozitatea sa cititi Evangheliile Apostolilor Luca si Matei o sa aflati despre intamplari similare cu privire la nasterea Mantuitorului. Evanghelistii spun ca Isus Hristos s-a nascut in Betleem si a crescut in Nazaret.
La nastere Magii de la Rasarit ii aduc daruri ca unui adevarat imparat: aur, smirna si tamaie. Aceste mici detalii le poti auzi si in colindele care se canta in seara de Ajun.Copiii vestesc Nasterea Mantuitorului prin colinde, iar oamenii, asemenea Magilor de la Rasarit, le ofera diferite daruri, cum ar fi colaci, dulciuri sau bani.
Aceste traditii de Craciun te ajuta sa intelegi mai bine specificul sarbatorilor de iarna. Ia in considerare aceste mici sugestii si bucura-te din plin impreuna cu cei dragi de fiecare zi de Craciun.
Craciunul este o sarbatoare minunata, foarte iubita de catre copiii pentru ca acestia sunt surpinsi de magia colindelor si a zapadei care face ca totul sa arate ca o lume de basm.In Ajun, copiii merg cu colinda din casa in casa iar dupa Craciun, acestia umbla cu Steaua. Toate cantarile vestesc nasterea lui Iisus Hristos.