Acvariul cu pesti este folosit pentru sustinerea vietii acvatice in conditii improprii. Acesta ocupa un loc central in orice incapere si se evidentiaza inca de la primul contact vizual, nu numai de catre copii, dar si de adulti. Ofera o imagine minunata a lumii subacvatice, conferind o nota aparte de stil si frumusete, imbunatind astfel designul de interior.
Cei care isi doresc sa detina un acvariu, cu siguranta sunt iubitori de animale marine dar isi doresc si sa decoreze cat mai frumos o camera. Acvariul cu pesti reprezinta o metoda de relaxare care iti permite sa observi comportamentul pestilor in habitatul lor specific.
In plus, detinerea unui acvariu reprezinta si o metoda de educație pentru copilul tau, dar acest avantaj aduce cu sine si o serie de responsabilitati. Daca esti la prima experienta de acest fel, trebuie sat ii cont cu atentie de cateva aspecte principale.
In primul rand, forma si dimensiunile acvariului sunt foarte importante. Este indicat sa optezi pentru un acvariu ce permite convietuirea mai multor specii de pesti si amplaseaza-l in locul in care se potriveste cel mai bine designul.
Acesta nu trebuie pozitionat in imediata apropiere a usii, deoarece manevrarea continua ar putea stresa pestii. Nici la fereastra nu este locul ideal, pentru ca este expus la lumina de afara, ceea ce duce la dezvoltarea rapida a algelor.
Este ideal ca din moment ce ati gasit locul perfect, acesta trebuie sa fie pastrat in acelasi loc. Specialistii recomanda folosirea acvariilor mai alungite, deoarece acestea le ofera pestilor mai multa libertate de a înota. Pentru a avea parte de un decor spectaculos, este indicat ca acvariul sa fie incorporat in mobila sau in perete.
Pentru umplerea acvariului foloseste cu incredere apa de la robinet pentru ca aceasta este controlata si monitorizata periodic. Ai grija la temperatura apei si doteaza acvariul cu un sistem de incalzire dar si lampi UV.
Lampile nu trebuie mentinute aprinse mai mult de 8-12 ore, deoarece vei asigura ciclul natural de zi-noapte pentru pesti. Acvariul mai trebuie dotat cu un sistem de filtrare al apei pentru a oferi pestilor un mediu acvatic curat. In ceea ce priveste numarul pestilor care pot fi integrati intr-un acvariu acesta poate sa difere insa trebuie tinut cont de faptul ca este nevoie de minim 1 litru de apa pentru fiecare centimetru de peste adult.
Acvariul din acril (plexiglas) este considerat cel mai bun si este la fel de bun ca si cel din sticla, doar ca se zgarie mai usor. Asadar, pentru o instalare corespunzatoare, acvariul trebuie sa contina : un filtru de acvariu, un incalzitor cu termostat, o pompa de aer, o lampa UV, decorațiuni, nisip si plante. Exista o multime de modele de acvarii si o larga diversitate de accesorii de unde poti alege cu usurinta ceea ce iti doresti.
Unele acvarii sunt echipate cu filtru cascada, cu sistem de iluminare cu LED-uri, altele au geamul curbat si forme surprinzatoare. Toate acestea reprezinta o modalitate moderna pentru ingrijirea pestilor si creeaza un efect vizual superb.