Sanatatea este cel mai de pret lucru pe care il putem avea. Din pacate de multe ori nu suntem educati astfel incat sa pretuim sanatatea si ajungem sa apelam la medici doar atunci cand avem probleme de sanatate. Atitudinea aceasta o regasim inclusiv atunci cand vorbim despre sanatatea orala si sanatatea dentara. Foarte multi dintre noi ne adresam medicilor stomatologi doar in momentul in care intampinam probleme cu dantura.

Rolul preventiei in cazul sanatatii dentare

Prin vizitele regulate la un cabinet stomatologic Valcea se pot evita o multime de probleme si afectiuni de natura dentara. Inca de la varste fragede se recomanda ca parintii sa ii duca pe copii la un medic stomatolog.

Chiar daca initial poate aparea teama de dentist, trebuie spus ca prin vizitele la varste fragede la un medic stomatolog, cei mici vor invata sa nu se mai teama si sa mearga cu incredere la cabinetul stomatologic.

Desi cei mici vor schimba dintii de lapte cu cei definitivi, este foarte importanta sanatatea dintilor de lapte pentru a avea ulterior dinti definitivi sanatosi. Rolul tratamentelor dentare profilactice este de a nu permite cariilor sa avanseze si de a se evita ajungerea la carii dentare. In aceeasi masura, aceste vizite preventive la medicul stomatolog sunt foarte importante pentru a nu se ajunge la nevoia de a folosi aparate dentare.

Nu doar copiii trebuie sa apeleze la tratamentele preventive sau la vizitele regulate la dentisti. In cazul persoanelor adulte este cu atat mai important sa opteze pentru vizite periodice.

In cadrul acestor vizite medicii stomatologi vor putea recomanda anumit tratamente cu rol profilatic si vor putea identifica eventuale probleme in faza incipienta. Tratamentele cu rol profilactic vizeaza indepartarea placii bacteriene, igienizarea bucala sau remedierea unor carii aflate in faza incipienta.

Riscurile asociate cu evitarea vizitelor regulate la cabinetul stomatologic

In cazul in care nu esti printre persoanele care se programeaza regulat la un cabinet stomatologic Valcea, trebuie sa stii ca te supui la anumite riscuri pe termen mediu si lung.

Un risc major este aparitia cariilor dentare despre care nu afli decat atunci cand devin dureroase si cand afecteaza deja pulpa dentara si nervul dintilor. In acest moment deja lucrurile s-au complicat si exista posibilitatea de a fi necesara scoaterea nervului. Odata nervul scos, acel dinte este mult mai slabit si mai putin rezistent.

Pentru persoanele care au dintii si maselele fara nervi, evitarea vizitelor la cabinetul stomatologic pentru controlul regulat poate conduce chiar la pierderea dintilor. Acest lucru in contextul in care dintele respectiv se poate caria atat de mult, pana cand se va rupe sau pana cand va fi nevoie de o extractie. Pacientii care nu mai au nervul dentar nu mai resimt durere si astfel pot avea senzatia ca nu exista nici cea mai mica problema.

Nu in ultimul rand riscul unor infectii la nivelul danturii sau riscul de deteriorare a unor lucrari dentare se adauga la cele amintite anterior. Pentru a evita astfel de situatii, alege sa te programezi la un cabinet stomatologic Valcea pentru controale periodice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here