In general turistii isi doresc ca in vacanta sa viziteze locuri noi si o multime de obiective turistice, dar si sa treaca pragul unor magazine care se bucura de notorietate la nivel global.

Asadar, desi multi dintre ei iubesc destinatiile exotice si vor sa se relaxeze la soare, se gandesc ca la finalul vacantei isi vor cumpara si cateva lucruri inedite, pe care nu le gasesc in locul natal. Cam asa functioneaza majoritatea vacantelor.

Asadar, shoppingul este o componenta esentiala a turismului iar cele mai vizate locatii se afla in tarile cel mai des vizitate. Iata magazinele de top ce prezinta un real interes pentru cumparatori : KaDeWe – Berlin (Germania), GUM – Moscova (Rusia), ZEN – Bangkok (Thailanda) Galleria Vittorio Emmanuele – Milano (Italia), Galeriile Lafayette – Paris (Franța), Shinsegae – Busan (Coreea de Sud), Harrods – Londra (Anglia), Isetan – Tokyo (Japonia), Bergdorf Goodman – New York (SUA), Selfridges – Londra (Anglia), Takashimaya – Kyoto (Japonia), La Rinascente – Florența (Italia), Macy’s – New York (SUA), Corso Como – Milano (Italia).

Prin urmare, cumparaturile si turismul reprezinta combinatia ideala. Fie ca este vorba despre simple suveniruri, produse traditionale locale sau despre obiecte de lux acestia isi doresc sa mearga la shopping.

Unele magazine au incheiat diverse parteneriate cu unele dintre cele mai importante lanturi de magazine retail de pe mapamond. Shopping-ul este o componenta importanta a lantului turistic global iar pentru unii reprezinta chiar un factor determinant in alegerea destinatiei de calatorie.

Iata cateva lucruri interesante despre cele mai mari si mai scumpe magazine din lume:

KaDeWe – Berlin (Germania) este cel mai mare magazin din Europa cu o suprafata comerciala de 645.834 mp, iar zilnic ii trec pragul aproximativ 180.000 de clienti.

GUM – Moscova (Rusia) a fost construit din ordinul imparatesei Ecaterina a II-a a Rusiei si este situat in celebra Piata Rosie. Cladirea are un luminator uimitor din sticla, care se întinde pe trei niveluri iar acoperisul este realizat din 20.000 de panouri de sticla.

ZEN – Bangkok (Thailanda) este situat in incinta centrului comercial Central World Plaza din Bangkok, care se întinde pe o suprafața totala de 50.000 mp. Are sapte etaje de magazine cu peste 3.000 de branduri din toata lumea.

Galleria Vittorio Emmanuele – Milano (Italia) este considerat a fi primul mall din lume, fiind inaugurat in 1877. Aceasta se intinde pe mai multe strazi acoperite de o cupola imensa din sticla si fier.

Galeriile Lafayette – Paris (Franta) Sunt situate pe celebrul Boulevard Haussmann din Paris si combina in mod inedit cultura si cumparaturile. Clădirea are 10 etaje si gazduieste 280 de magazine si 19 restaurante.

Shinsegae – Busan (Coreea de Sud) Este oficial cel mai mare din lume si dateaza din 1930. Are doua cladiri si o suprafata totala de 5.487.595 m2 fiind un complex urias ce cuprinde zeci de magazine de lux.

Harrods – Londra (Anglia) este cel mai faimos magazin din lume, fiind un obiectiv turistic foarte apreciat. Aici lucreaza 5.000 de angajati in cele 330 de departamente.

Isetan – Tokyo (Japonia) Este considerat a fi cel mai la moda magazin universal din tara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here