HomeIT&CCand merita sa reparam un calculator si cand trebuie sa investim intr-unul...

Cand merita sa reparam un calculator si cand trebuie sa investim intr-unul nou?

Ultimii ani au adus preturi tot mai accesibile in ceea ce inseamna computerele si dispozitivele din domeniul tehnologiei. Daca in urma cu cateva decenii era destul de dificil sa cumperi un computer dintr-un salariu, acum foarte multi dintre noi ne-am permite sa facem o astfel de achizitie.

Pe de alta parte, trebuie spus ca dincolo de a investi constant intr-un computer nou, putem avea in vedere sa prelungim durata de utilizare a unui astfel de echipament. Pentru acest lucru putem avea in vedere serviciile de mentenanta pentru calculatoare sau serviciile pentru reparatii calculatoare.

Cand merita sa reparam un computer?

Desi multi utilizatori considera ca atunci cand investesc intr-un computer, o fac pentru ani de zile, trebuie spus ca este firesc ca odata cu trecerea timpului si cu utilizarea frecventa a unui astfel de dispozitiv sa apara semne de uzura si poate chiar defectiuni. Insa acest lucru nu inseamna obligatoriu ca respectivul computer trebuie aruncat in favoarea unuia nou.

Merita sa ai in vedere posibilitatea de a beneficia de reparatii calculatoare atunci cand trebuie remediate defectiuni minore sau cand este nevoie de inlocuirea unor parti componente care nu sunt neaparat foarte costisitoare.

De asemenea, merita sa investesti in repararea unui computer atunci cand specialistii unui service autorizat iti recomanda sa faci acest lucru prin prisma faptului ca vei primi garantia ca vei putea folosi calculatorul inca pentru cativa ani, atat vreme cat il vei folosi in conformitate cu indicatiile producatorilor si ale specialistilor.

Un computer merita a fi reparat daca costurile unor astfel de proceduri vor putea fi amortizate in timpul estimat a fi folosit la performante maxime. De asemenea, o alta situatie in care se poate considera optima alegerea de a repara un computer este aceea in care nu dispunem de un buget pentru a investi intr-un computer nou. Un alt aspect de luat in calcul intr-o astfel de decizie trebuie sa vizeze tipul de computer pe care il avem. Daca vorbim despre un sistem PC desktop, exista posibilitatea de a avea costuri mai mici cu reparatiile.

Pe de alta parte, pentru un laptop exista riscul de a avea costuri mai ridicate, avand in vedere faptul ca vorbim despre un computer mult mai compact si unde majoritatea componentelor sunt integrate intr-o carcasa. Prin urmare exista posibilitatea de a vorbi despre reparatii care sunt mai complexe in cazul unui laptop, comparativ cu varianta unui sistem PC desktop.

Cand investim intr-un computer nou?

Indiferent de problema sau de defectiunea cu care te confrunti in privinta unui computer, este indicat sa apelezi la un service specializat in reparatii calculatoare. In urma diagnosticarii efectuate de profesionisti vei putea stii exact daca este o defectiune majora si costisitoare sau daca vorbim despre o problema minora care poate fi rezolvata fara costuri semnificative.

Daca in urma diagnosticarii vei primi recomandarea de a investi mai degraba intr-un computer nou in loc sa suporti costurile cu reparatiile sau cu schimbarea unor componente hardware, atunci poti lua in considerare aceasta varianta.

In acelasi timp este indicat sa investim intr-un computer nou atunci cand avem un laptop sau un sistem PC desktop care este deja foarte vechi si care nu mai face fata noilor programe si aplicatii software.

Oricat de mult ai investi pentru un upgrade al unui astfel de computer, atunci cand vorbim despre un computer care deja are 12-15 ani este dificil sa mai reusesti un upgrade suficient de eficient pentru performante ridicate.Nu in ultimul rand, daca costurile solicitate pentru reparatii calculatoare sunt aproape la valoarea unui computer nou, atunci cu siguranta ca merita sa renunti la repararea calculatorului in favoarea unuia nou.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Advertisingspot_img

Popular posts

My favorites

I'm social

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe