Gurmanzii sunt mereu afectati de faptul ca trebuie sa renunte la mancare pentru a arata bine. Este bine de stiut ca exista cateva alimente sanatoase care nu reprezinta nici un impediment pentru o silueta de invidiat. Acestea poarta denumirea de alimente cu calorii negative.

Dieta este unul dintre cele mai importante aspecte in ceea ce priveste mentinerea sanatatii. In acest sens, se recomanda o alimentatie variata si echilibrata. Faptul ca exista cateva alimente care nu ingrasa reprezinta un real ajutor pentru cei care sunt preocupati de acest aspect.

Asadar, exista cateva alimente cu continut caloric scazut, ce reprezinta un real beneficiu pentru sanatate. Alimentele cu calorii negative sunt cele care contin foarte putine calorii si care pot ajuta la pierderea in greutate dacă sunt integrate intr-o dieta echilibrata.

Acestea fac referire la faptul ca, organismul arde mai multe calorii decat contin prin procesul de digestie. Acesta este trucul care ajuta la slabit, deoarece organismul arde mai multe calorii decat consuma.

Un exemplu de aliment cu calorii negative este celebra supa de varza, care ofera rapid senzatia de satietate. De regula, legumele verzi si fructele contin mai putine calorii. Iata cateva alimente cu calorii negative, care nu ingrasa : Castravetii, Varza, Patrunjelul, Telina, Ridichile, Conopida, Broccoli, Spanac, Fasole verde, Ardei gras.

Aceste alimente sunt bogate in vitamine, minerale si fibre si au un continut caloric scazut. Pot fi adaugate in salate, smoothie-uri si pot fi gatite in moduri diferite pastrandu-si gustul aromat. De asemenea, supa de pui sau de legume sunt bogate in legume si contin putine calorii. Acestea pot fi servite cu paine integrala pentru un plus de satietate.

Fructele reprezinta o sursa buna de vitamine, minerale si fibre, dar contin zaharuri naturale, de aceea nu trebuie consumate in exces. Acestea pot fi consumate in stare naturala dar si in smoothie-uri sau salate de fructe.

Orezul brun este o sursa buna de energie si fibre, cu putine calorii Avocado este un fruct unic, ce contine o cantitate mare de grasimi sanatoase si acid oleic mononesaturat. Acesta contine si multa apa, astfel ca este mai putin dens. Avocado este perfect la salatele de legume si creste absorbtia de antioxidanti din legume. ț

Ouale sunt unul dintre cele mai bune alimente de consumat daca  vrei sa slabesti. Sunt bogate in proteine si grasimi si sunt foarte satioase. Pestele gras precum somonul este la fel de bun in acest sens. Somonul este bogat proteine de inalta calitate, grasimi sanatoase si difertii nutrienti importanți.

Branza cottage nu ingrasa pentru ca are foarte puțini carbohidrați si putine grasimi. Consumul de branza de vaci este o modalitate excelenta de a va spori aportul de proteine. Aceasta mentine senzatia de satietate, are un gust foarte bun si poate fi integrata in diverse preparate. Consumand cu precadere alimente sanatoase cu putine calorii vei reusi sa combati cu succes kilogramele nedorite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here