Piersicile sunt fructe foarte dulci si gustoase, au o aroma delicioasa si absolut inconfundabila, precum si un parfum imbietor. Acestea se consuma peste tot in lume nu doar datorita aromei, dar si continutului bogat in vitamine, minerale si antioxidanti.

Consumul regulat de piersici ne ofera o multime de avantaje, precum :

  • protejeaza vederea

Datorita cantitatii generoase de beta-caroten, un antioxidant esential ce se afla in compozitia lor, ajuta la mentinerea sanatatii ochilor, imbunatatind totodata si circulatia sangvina. Beta-carotenul hraneste si protejeaza retina ochilor de radicalii liberi si previne aparitia cataractei,.

  • mentin o greutate corporala optima

Piersicile nu contin grasimi si au foarte putine calorii. Zaharul din piersici este natural, de aceea sunt fructe foarte sanatoase. Consumati piersici zilnic in sezon pentru a sta departe de gustarile nesanatoase si pline de calorii.

  • previn aparitia cancerului

Datorita continutului crescut de antioxidanti, piersicile previn multiplicarea celulelor canceroase, in ceea ce priveste cancerul de plamani si colon. Datorita polifenolilor din continutul acestora, piersicile opresc cresterea celulelor canceroase de la nivelul sanului, fara a deteriora celulele sanatoase.

  • mentin colesterolul in limite normale

Consumul zilnic de piersici tine colesterolul sub control, impiedicand tototdata aparitia diabetului si bolilor cardiovasculare. Pe langa actiunea de preventie, sunt benefice si pentru tratarea bolilor.

  • imbunatatesc sanatatea inimii

Antioxidantii din piersici distrug radicalii liberi care pot distruge anumite celule din corp. Datorita continutului de elemente bioactive lupta impotriva aparitiei sindromului metabolic, ce cauzeaza inflamatie, obezitate si afectiuni cardiace. Consumul regulat de piersici minimizeaza riscul aparitiei de infarct miocardic si accident vascular cerebral.

  • pastreaza digestia sanatoasa

Piersicile elimina toxinele de la nivelul colonului, rinichilor, stomacului si al ficatului, datorita continului bogat de fibre si potasiu. Fibrele imbunatatesc metabolismul iar potasiul reduce frecventa afectiunilor rinichilor. Piersicile sunt usor de digerat, astfel ca nu favorizeaza aparitia crampelor abdominale.

  • imbunatatesc aspectul pielii

Piersicile sunt bogate in vitaminele A si C, care pastreaza sanatatea pielii. Vitamina A ofera o hidratare intensa, lasand pielea moale si catifelata iar Vitamina C este un antioxidant puternic ce protejeaza pielea de actiunea radicalilor liberi. Puteti consuma piersicile in stare cruda sau le puteti aplica direct pe ten, pentru a ameliora ridurile si cearcanele.

  • mentin in limite normale tensiunea arteriala

Piersicile contin, de asemenea, o cantitate importanta de potasiu si putin sodiu, ceea ce ajuta la controlul eficient al tensiunii arteriale. Potasiul, alaturi de sodiu, regleaza echilibrul apei din organism si normalizeaza valoarea tensiunii arteriale. In plus, piersicile mai contin si alte minerale, precum : magneziu, fosfor, zinc, cupru, mangan, fier si calciu. Toate acestea sustin buna functionare a globulelor rosii ale sangelui si imbunatatesc sanatatea vasculara.

  • reduc inflamatia

Piersicile au proprietati antiinflamatoare, antimicrobiene si antioxidante. Pentru cei care sufera de guta sau reumatism, vitamina A din piersici ajuta la ameliorarea inflamatiei, care se asociaza des cu aceste afectiuni.

Mai mult decat atat, au proprietati laxative si diuretice care ajuta la reducerea inflamatiei. Tineti cont de toate aceste avantaje aduse de consumul piersicilor si integrati-le cu incredere in planul alimentar zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here